28 september 2009

Årets urtesalt er i boks

Siden urtene virkelig har kost seg og vokst seg store i år - var det på tide å lage urtesalt. Det er en ganske tidkrevende jobb - men utrolig godt!!!! og verdt jobben !!
Etter at jeg var så heldig å få være med onkel Per å lære å lage dette - er det blitt et "must" å ha her i huset. Urtesaltet er en blanding av grønnsaker, urter og salt - som er blitt tørket.. Smaker helt fantastisk godt og brukes til egg, ost, fisk, salat eller som "all-round"-krydder..
Årets produksjon ble på hele 4 kg - så da blir det også noe til salgs - og det vet jeg det er endel som gleder seg til.....
Har vært på stabburet og leitet frem Gomo sine gamle Norges-glass og de er utrolige kjekke å lagre urtesaltet på... samtidig som det er veldig koselig å ta frem igjen ting som tidligere generasjoner har brukt.

Urtesaltet er nå tatt over på "bøsser" og klare for salg


1 kommentar:

  1. Så flink du har vært Lena. Har jo skjønt at det tar lang tid å få urtesaltet ferdig. Jeg gleder meg til å få ny forsyning i hus og kan anbefale det på det varmeste til alle. Jeg bruker det til stekt fisk, kjøttretter og salater blant annet. Sønnen min bruker det på all mat.
    Syntes også de er fine og bruke til julegaver.
    Wibece

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar hvis du har lyst -
alltid hyggelig med et lite "spor" fra dere lesere :-)