25 april 2016

Vaniljeboller m/oppskrift

Her om dagen bakte jeg noen helt fantastiske vaniljeboller.
Store luftige boller som du enten kan spise som de er -
eller ha melis på og strø kokos over (skoleboller)
Valget er ditt :-)


Oppskrift vaniljeboller :

150 gram smør 
6 dl melk
1pk tørrgjær

1 1/2 dl sukker
2 ts kardemomme
1 kg hvetemel

1 egg til pensling.

Smelt smøret og hell oppi melken - varmes til ca 40 grader.
Rør ut gjæren i melkeblandingen og tilsett mel, krydder og sukker - 
Eltes godt før deigen settes til heving.


Etter 1. heving - delte jeg deigen i 2 og trillet en pølse.
Delte denne i 8 emner.



Etter at jeg hadde trillet ut bollene - og satt de på bakepapir -
lagde jeg en fordypning i hver bolle.


Deretter fylte jeg de med vaniljekrem.
Her kan du velge om du lager hjemmelaget vaniljekrem eller 
om du bruker ferdig.
Jeg bruker alltid den ferdige.


Etter utbakingen setter jeg de til heving med plast over
 (minimum 30 min - helst lenger hvis du orker å vente )


Stekes i 12 - 15 min i 225 grader (midt i ovnen )




Disse vaniljebollene er en favoritt her i huset -
så det lønner seg å bake dobbel porsjon -
så har man kanskje noen på lur i fryseren til en senere anledning :-)

LYKKE TIL :-)



2 kommentarer:

  1. Mm de så kjempegode ut! Fristende bilder også!

    SvarSlett
    Svar
    1. De er kjempegode - verdt å prøve oppskriften en dag det frister med noe godt :-)

      Slett

Legg gjerne igjen en kommentar hvis du har lyst -
alltid hyggelig med et lite "spor" fra dere lesere :-)