Lyst til å bake noe godt ??
I dag deler jeg en ny oppskrift -
som passer godt nå på sommeren.
OPPSKRIFT PÅ ITALIENSK BRYTEBRØD :
50 pakke tørrgjær
I dag deler jeg en ny oppskrift -
som passer godt nå på sommeren.
Dette brytebrødet falt i smak hos både liten og stor her i huset.
Når det er varmt smaker det ofte med litt enkle retter - salater - supper o.l
og da passer det med dette brytebrødet inntil.
Det er like godt til enkle sommer-retter eller
bare helt fersk fra ovnen med urte-smør på...
OPPSKRIFT PÅ ITALIENSK BRYTEBRØD :
50 pakke tørrgjær
2 ss honning
2 dl vann (37 grader )
5 dl melk (varmes til 37 grader)
1/2 dl god olivenolje
1 kg hvetemel
1 ts salt
Rør ut gjæren i all væsken (sjekk at temp ikke overstiger 40 grader ) og tilsett salt og hvetemelet.
Eltes godt - før det settes til heving (ca 1 time)
Deigen er litt klissete - så jeg smurte steinbenken med olje -
før jeg hvelvet ut deigen (evt bruk litt mel under )
Lag en pølse og skjær ut emner som blir så stor som en golfball når den rulles.
Lag 4 skåler :
Skål 2 : revet parmesan sammen
med et hvitløksfedd som er presset
Skål 3 : Olivenolje
Skål 4 : finhakket urter - eks:
basilikum - oregano og persille (bruk det du har )
På den måten får du forskjellige toppinger på de ulike emnene -
jeg tok også og lagde noen som er fylt med mozarella ost (skjær en liten bit og legg den i midten før den formes ..)
Sett til heving med plastikk over og et kopphåndkle over... ca 1 time
Stekes på 225 grader - på midterste rist i ca 20 minutter
Jeg serverte urtebrødet m/ hjemmelaget urtesmør og hvitløksmør
m / kyllingsalat til :-)
m / kyllingsalat til :-)
BON APPETIT
Den så utrolig godt ut. Den må jeg prøve en gang. Takk for at du deler oppskrift♡
SvarSlettDen er kjempegod - absolutt verdt å prøve :-)
SlettSå en liknende oppskrift her om dagen som hvitløksbrød - skal teste den oppskriften også en dag. Og dele hvis den faller i smak :-)
Beklager. Skjønner ikke hvorfor kommentarene mine kommer 2 ganger :-(
SvarSlettJeg slettet de for deg jeg :-)
SlettBra ;-)
SlettDenne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
SlettMåtte bare prøve denne oppskriften i går. Hadde det jeg trengte og satte i gang. De var jo bare så utrolig gode. Blir ikke siste gang de bakes her i huset ❤
SvarSlettTakk for at du deler❤
Så gøy at du har fått testet oppskriften og at den falt i smak :-)
SlettVar verdt jobben å lage - her ble det focaccia i går :-) Ikke så verst det heller :-)
Kommer til å blogge om det og linke deg til innlegget om det er greit for deg. Det var absolutt verdt å lage. Så myke inni og sprø på utsiden. Mannen i huset gikk og smugspuste og sa det måtte jeg bake mer av 😍
SvarSlettFocaccia er utrolig godt det også. Spesielt godt å dyppe i dipp jeg kjøpte i en italiensk delikatesse butikk i Tyskland😍
Det er bare moro hvis du legger det ut :-)
SlettJeg så ikke meld før nå - har vært ute i hele dag :-)
Da gleder jeg meg til å se innlegget etterhvert :-)
ps..jeg klarer ikke å laste opp bilder på bloggen i dag - har du noe trøbbel med det i dag.. SKjer ingenting når jeg trykker på bildet - kommer bare opp en tom ramme og med et kryss oppe i høyre hjørnet så jeg får kun lukket den igjen..Merkelig..
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
SvarSlettDenne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
SvarSlettKommer til å blogge om det og linke deg til innlegget om det er greit for deg. Det var absolutt verdt å lage. Så myke inni og sprø på utsiden. Mannen i huset gikk og smugspuste og sa det måtte jeg bake mer av 😍
SvarSlettFocaccia er utrolig godt det også. Spesielt godt å dyppe i dipp jeg kjøpte i en italiensk delikatesse butikk i Tyskland😍
BlueHost is ultimately the best hosting company for any hosting services you might require.
SvarSlett