En av sommerens store begivenheter på setra -
er når vi invitere hyttenaboene våre til
sommerfest på staulen.
Dette er nå blitt en årlig tradisjon
som store og små gleder seg til.
Som dere kanskje vet er seterbua vår veldig liten og
den har ikke mulighet til
huse så veldig mange flere enn oss 3.
Derfor er vi helt avhengig av fint vær -
og det kan man jo som kjent ikke bestemme over.
Men vi har vært utrolig heldige og
hatt sol og flott vær alle gangene..
Så selv værgudene vil at denne festen skal fortsette...
Her er jeg igang med å dekke langbordet ute og
gjøre klart til gjestene skal komme.
Mens jeg ordner bordpyntingen
- er Benny godt i gang med forberedelsene av forretten.
Her krydres det og smakes til.....
Her ser dere et lite glimt av festbordet.
Jeg liker den litt "rustikke" stilen.
Her har jeg brukt keramikk-asjetter - håndsmidd bestikk -
linservietter - gamle lykter og
en stor bukett med markblomster..
Det er noe eget med å dekke opp med linservietter -
det gjør at det blir litt ekstra fest-stemning over bordet .
Og med en stor kjele full av markblomster -
da er bordet pyntet klart til fest.
Her ligger alt klart til forretten skal legges opp......
Det ble til og med tid til en liten pause foran "eisa"
før gjestene ankom..
Det er ikke ofte vi har så god tid...
Her ser dere forretten :
hvitløksmarinert scampi med dillsaus
brie med jordbær og
rød pesto med soltørket tomat.
Forretten ble servert med forfriskende drikke
Chablis og Himmelstund
Møblene inne er satt ut for anledningen -
så gjestene kan sitte godt..
Og her er en av gjestene på vei...
Her ser dere gjestene koser seg i det fine været.....
Til hovedrett ble det servert :
helstekt okse- og svinefilet
broccolisalat
soppsaus av høstkantarell (egenplukket)
og smørdampede poteter...
Gjester og vertskapet koste seg i det nydelige været.
(jeg må skryte litt av Oliver som har vært fotografen for dette bildet -
det er neimen ikke dårlig til å være 9 år -
for her på dette bildet -
har han virkelig fanget øyeblikket )
Til dessert ble det servert :
Ostekake med friske jordbær
Denne kvelden er blitt en årlig tradisjon som
vi alle setter veldig stor pris på.
Det mimres og
fortelles historier -
det skrønes og
det vitses.
Humøret er på topp og
latteren sitter løst og
det er utrolig
god stemning rundt bordet..
Det er ikke bare de tobeinte som koser seg denne dagen -
det gjør de firbeinte også -
Så det ble både biff og kake på Mira også -
og det falt i smak....
Og mohairgeitene - de fikk litt ekstra kos og
godt med kraftfor...
Og noen av geitekillingene fikk litt ekstra ekstra kos...
De er fortsatt veldig glad i å sitte på fanget
og kose seg...
Det er koselig det :-)
Er en dag jeg virkelig koser meg på setra
så er det denne dagen her...
Jeg gleder meg allerede til neste sommerfest....
Heldig er den som får være gjest på sommerfesten hos deg :)
SvarSlettDet så kjempehyggelig ut :)
Wibece
Det er en kjempekoselig kveld med god mat - masse latter og morsomme historier. :-)
SlettSå helt klart en av sommerens store høydepunkter :-)
SvarSlettHej Lena!
Sikken en flot sommerfest I har holdt for jeres naboer, så smukt du har pyntet bordet med markbuketten, og sikken lækker mad i serverede for gæsterne.
kærligste sommerhilsner fra Gitta danmark.
Tusen takk for koselig kommentar :-)
SlettVi koser oss veldig med å arrangere denne festen - moro å pynte bord - lage mat og ordne istand.
Det er alltid så koselig stemning rundt bordet - så vi ser alltid tilbake på denne kvelden med glede.
Det er blitt sommerens høydepunkt på setra :-)
Klem Lena
Hei Lena:)
SvarSlettSå kjempekoselig ut! Ingenting er som markblomster når en steller i stand til kos :) Og det enkle er helt klart best!Men jeg likte veldig godt det smidde bestikket ditt! Det var flott! Så lurer jeg på .... Oppskriften på brokkolisalaten din ;) Deler du den??? Den så veeeldig god ut ;)
Hilsen Solveig fra
"I kreativas verden"
Tusen takk for koselig kommentar :-)
SlettJEg deler gjerne oppskriften på broccolisalaten :
2 rå broccoli - kuttes i passende biter
ca 1 rødløk kuttes i små biter - blandes med broccolien
1 1/2 boks Creme Fraische - den smakes til med salt og pepper og saften av 2 lime... -
så helles den over broccoliblandingen.
Broccolien skal ikke kokes eller forvelles - men serveres rå.
Vi bruker denne salaten mye nå på sommeren - den er frisk og god :-)
Håper du liker den - den faller ihvertfall i smak hos både oss og gjestene våre..
Hilsen Lena
Takk! Da skal jeg prøve den litt senere:)Gleder meg! Ellers en koselig blogg som jeg liker følge:)
SlettHilsen Solveig
Så koselig at høre at du liker å følge bloggen :-)
SlettTusen takk for hyggelige ord !!
Takk for koselig hilsen fra deg!!
SvarSlettDette så jammen ut til å være en kjekk og koselig tradisjon. Så mye deilig mat dere disket opp med på setra.
og så har dere så skjønne mohairgjeiter!
Nå skal jeg gå gjennom hele bloggen for å finne mer info om disse skjønne dyrene. har så lyst på selv. Men finner igjen i
Rogaland som har dem.
Kos dere videre.
Klem fra Hjørdis
Tusen takk for hyggelige ord...
SlettJa da må du ta en tur og kikke på mohairgeitene - de er jo så herlige...
Vi har ihvertfall ikke angret på at vi startet opp med de - det blir bare mer og mer moro etterhvert som åra går..
Du får sjekke med Mohairlaget om det finnes noen i nærheten av deg som har mohairgeiter -
hvis ikke er det mulig å flytte over fylkesgrensa... Det gjorde vi den gangen vi kjøpte..
Vi kjøpte våre fra Vestfold - fikk da tillatelse fra mattilsynet til å flytte over til Telemark....
Så det går ann....
Ha en fin helg :-)
Så koselig det ser ut som dere har der oppe. Du er så flink og kreativ. Alltid så koselig og følge bloggen din :)
SvarSlettTusen takk for koselige ord, Janne :-)
Slettog koselig å høre at du liker å følge Livet på Lisland..
Det setter jeg pris på..
vi koser oss veldig på setra - blir et litt annet liv enn hjemme....og det er noen ganger veldig veldig deilig !!!
Ha en fin helg :-)