Dette er blitt en favoritt om dagen :-)
Nybakt foccacia servert med spekeskinke - brie - tomater - basilikum og
hjemmelaget aioli :-)
Smaker helt himmelsk !!!
Oppskrift Foccacia :
6 dl vann
1 dl god oliven-olje
2 pk tørr-gjær
(røres sammen)
1 ts salt
1 ts sukker
1 kg hvetemel
Eltes sammen - jeg bruker alltid maskin.
Deigen skal helst bli litt løs -
på slutten av eltingen tar jeg i litt ekstra olje og kjører bare et par omdreininger før jeg
setter den til heving.
Etter heving heller jeg deigen over i en stor ildfast form -
fordeler deigen utover og bruker fingrene til å lage små groper i deigen.
Bruk en god olivenolje og fordel utover.
Jeg syns det er godt å bruke litt sorte oliven - fetaost og små tomater i.
Disse kutter jeg bare i små biter og dytter ned i deigen.
Strø Maldon-salt på toppen.
Etterheves litt på benken...før den settes i ovnen..
Stekes på 200 grader - (midt i ovnen)
i 30 minutter
Oppskrift "hjemmelaget"Aioli :
2 pk mills majones
3-4 fedd hvitløk ( presses i hvitløkspresse )
1 ss god sennep
1 ss rømme
salt + pepper
Alt blandes sammen og smakes til :-)
(Ps.....Denne smaker så godt at jeg har valgt
å ikke lage den helt fra bunnen av )
BON APPÉTIT :-)
Det så utrolig godt ut og oppskriften skal prøves ut :-)
SvarSlettWibece
Det er kjempegodt :-) Så du burde absolutt prøve oppskriften - veldig enkel å få til :-)
SlettLykke til :-)