21 mai 2016

Verdens beste Kanel-snurrer

Lyst på noe godt ???

Denne oppskriften bruker jeg som basis-oppskrift når jeg baker boller.
Da kan du velge om du vil lage vanlig hveteboller med eller uten rosiner 
, vaniljeboller, skoleboller eller kanelsnurrer som er min favoritt 


150 gram smør 
6 dl melk
1pk tørrgjær

1 1/2 dl sukker
2 ts kardemomme
1 kg hvetemel

1 egg til pensling.

Smelt smøret og hell oppi melken - varmes til ca 40 grader.
Rør ut gjæren i melkeblandingen og tilsett mel, krydder og sukker - 
Eltes godt før deigen settes til heving.

Etter 1. heving - del deigen i . Så kjevler du ut en rektangel 30x40 cm
smør på godt med smør - strø over sukker og kanel.
Rull sammen og skjær i passende biter (ca 2 cm brede) -
sett på bakepapir og sett til heving under plast (ca 30 -45 min)

Stekes i ca 10 min midt i stekeovnen - 225 grader.








Ønsker du å lage knuter -
kjevle ut hele deigen til en stor firkant - smør på smør, kanel og sukker.
Brett dobbelt og skjær 1 cm lange remser. Tvinn og lag en knute...



Et lite tips til deg for å få god bakst er å bruke Tine-smør og helmelk.
Og la det heve 2 ganger - 
da er jeg ganske sikker på at du får et vellykket resultat :-)


Lykke til :-)

5 kommentarer:

  1. Hmmm du vet å friste. Ser utrolig godt ut😍

    Ha en fortsatt fin dag🌞

    SvarSlett
    Svar
    1. Ikke ment for å friste men heller som et tips på en kjedelig regnværsdag 😀 Det er lov å krype opp i sofaen med et pledd, litt lesestoff eller strikketøy og kose seg med en rykende fersk kanelboller når himmelen er åpen 😀 Da blir slike dager litt koselige og 😀

      Slett
    2. Sant det 😉Ja, det er deilig. Får kose meg til uken. Denne helgen jobber jeg. Går ut på langfri mandag morgen. Da kan jeg bake og kose meg i hele 9 dager👍😉

      Slett
  2. Jeg tok meg den frihet å pinne denne oppskriften Lena, slik at mange kan få prøve den!

    SvarSlett
    Svar
    1. Bare å dele hvis du har lyst, Gro :-)
      Det er bare hyggelig det at flere får prøve den :-)

      Slett

Legg gjerne igjen en kommentar hvis du har lyst -
alltid hyggelig med et lite "spor" fra dere lesere :-)