Lyst på noe godt ???
Denne oppskriften bruker jeg som basis-oppskrift når jeg baker boller.
Da kan du velge om du vil lage vanlig hveteboller med eller uten rosiner
, vaniljeboller, skoleboller eller kanelsnurrer som er min favoritt
150 gram smør
6 dl melk
1pk tørrgjær
1 1/2 dl sukker
2 ts kardemomme
1 kg hvetemel
1 egg til pensling.
Smelt smøret og hell oppi melken - varmes til ca 40 grader.
Rør ut gjæren i melkeblandingen og tilsett mel, krydder og sukker -
Eltes godt før deigen settes til heving.
Etter 1. heving - del deigen i . Så kjevler du ut en rektangel 30x40 cm
smør på godt med smør - strø over sukker og kanel.
Rull sammen og skjær i passende biter (ca 2 cm brede) -
sett på bakepapir og sett til heving under plast (ca 30 -45 min)
Stekes i ca 10 min midt i stekeovnen - 225 grader.
Ønsker du å lage knuter -
kjevle ut hele deigen til en stor firkant - smør på smør, kanel og sukker.
Brett dobbelt og skjær 1 cm lange remser. Tvinn og lag en knute...
Et lite tips til deg for å få god bakst er å bruke Tine-smør og helmelk.
Og la det heve 2 ganger -
da er jeg ganske sikker på at du får et vellykket resultat :-)
Lykke til :-)
Hmmm du vet å friste. Ser utrolig godt ut😍
SvarSlettHa en fortsatt fin dag🌞
Ikke ment for å friste men heller som et tips på en kjedelig regnværsdag 😀 Det er lov å krype opp i sofaen med et pledd, litt lesestoff eller strikketøy og kose seg med en rykende fersk kanelboller når himmelen er åpen 😀 Da blir slike dager litt koselige og 😀
SlettSant det 😉Ja, det er deilig. Får kose meg til uken. Denne helgen jobber jeg. Går ut på langfri mandag morgen. Da kan jeg bake og kose meg i hele 9 dager👍😉
SlettJeg tok meg den frihet å pinne denne oppskriften Lena, slik at mange kan få prøve den!
SvarSlettBare å dele hvis du har lyst, Gro :-)
SlettDet er bare hyggelig det at flere får prøve den :-)