I går bakte jeg noen luftige horn
og oppskriften tenkte jeg at jeg ville dele med dere.
- 100 gr. smeltet smør
- 4 dl melk (jeg bruker alltid H-melk )
- 2 egg
- 800 gr hvetemel
- 1ss sukker
- 1ts salt
- 1 pk tørrgjær
Jeg startet med å smelte smør -
når det er ferdig smeltet - heller jeg melken oppi sammen med smøret -
( da blir stort sett temperaturen på blandingen 40 grader - hvis ikke varmes den forsiktig littegrann)
I bakebollen blandet jeg alt det tørre :
hvetemel - sukker - salt - tørrgjær
Tilslutt tilsatte jeg den oppvarmede væsken opp i bakebollen sammen med 2 egg -
eltet godt (5-10 min)
Deretter satte jeg deigen til heving med plast over ( ca 45 minutter )
Etter 1.heving - delte jeg deigen i 2 -
kjevlet ut 2 sirkler som jeg delte i 8 snipper og rullet sammen.
PS...husk å legg skjøten ned (som på bildet)
Deretter etterhevet jeg hornene på stekeplatene i ca 30 min -
før jeg penslet de med egg og strødde valmuefrø over.
Hornene stekte jeg (midt i ovnen)
210 grader i ca 14 min (over og undervarme )
De smakte kjempegodt og er verdt å prøve :-)
Lykke til !!!!
Så jammen godt ut Lena. Fikk lyst å bake litt jeg nå, men det blir ikke i dag for nå er jeg på farten til Tønsberg. Møte og shopping med veninnen min står på planen.
SvarSlettHa en fin dag Lena!
Bake kan man gjøre en annen dag - kos deg med shopping og venninnebesøk :-)
SlettAlltid deilig med litt nye impulser - kos deg, Janne :-)
Hei hei !
SvarSlettHar nettopp prøvd denne fantastiske oppskriften :)
De ble bare sååå gode :) Tusen takk for at du delte denne :)
Hilsen Heidi
Så gøy å høre at du likte oppskriften :-)
SlettBamse og jeg laget disse kjempegode
SvarSlett